Poradna Siemens WM 16S890

Autor: | Vloženo: 06.12.2012 000 19:27 | Témata: Poradna Siemens WM 16S890

Nesouhlasí programy na štítku u voliče programů s displejem.

Dobrý den, dnes jsme zakoupili novou pračku Siemens WM 16S890EU. Na voliči programů mám jisté odchylky oproti ukazateli na displeji. Destičku k voliči programů jsme extra obdrželi v češtině, ale displej ukazuje něco jiného. Např. v dolní poloze volič ukazuje Super15' (tak to je i v návodu a na fotkách výrobce), ale displej ukazuje Odčerpání. Podle hodinových ručiček zde uvedu, co ukazuje displej: 1/ bavlna, 2/ bavlna eco, 3/ nemač.prádlo, 4/ mix, 5/ jemné, 6/ vlna, 7/ máchání/odstředění, 8/ odčerpání, 9/ super 15', 10/outdoor, 11/ košile, 12/ spodní prádlo, 13/ tm. prádlo, 14/ automatika jemně, 15/ automatika. Původní popis voliče programů byl v angličtině a byl shodný s nasazenou destičkou v češtině. Nemělo by jít o jiný typ pračky, protože na dvířkách zevnitř je štítek s označením 16S890. Je možné že došlo k "jistému přenastavení" v menu? V návodu o tom není žádná zmíňka. Dá se sundat již nasazený CZ plastový štítek u voliče programů bez poškození? Jinak pračka je úžasná. Děkuji za radu. Vendula.

  • Petr D.

    Petr D.

    7. prosince 2012

    Dobrý den, popisky jsou správné - v dolní poloze je program Super 15'. I u původních anglických popisků to tak je, takže nemá cenu loupat českou přelepku. Jelikož odčerpávání je hned vedle, vypadá to na špatný volič programů nebo prohozené zapojení. Je to škoda, protože pračka je to opravdu velmi dobrá.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Vendula B.

      7. prosince 2012 - Vendula B.

      Děkuji za reakci, pračka je úžasná, ale nechápu proč displej ukazuje některé jiné programy a mimo dvou programů jsou ostatní i na jiné pozici, rozuměj: na voliči programů je nastaveno např. S15' ale displej ukazuje odčerpání a pračka odčerpává... takže ten volič programů je tam pouze pro zapnutí/vypnutí, jinak je k ničemu, rozumíme si? :) Navíc je zvláštní fakt, že volič a programy na něm odpovídají všem letákům a propagačním fotografiím i návodu, ale pračka jako taková pere jiné programy než ten volič programů ukazuje... Prostě se chová jako jiný typ pračky s jiným naprogramováním, že by to byla verze Ost EU? :)


    • jana

      22. ledna 2013 - jana

      souhlas, všimla jsem si toho taky. Chvíli jsem uvažovala, že zavolám na reklamace, ale nakonec jsem nad tím mávla rukou. Řídím se tím, co píše display a je to OK.


    • Karel P.

      31. ledna 2013 - Karel P.

      Dobrý den,
      pěkně Vám i mě osoba co odpověděla na dotaz balamutí hlavu. Dnes jsem zprovoznil tuto pračku a soudruzi ze Siemensu (asi NDR) zřejmě někde udělali chybu a ta osoba co dlouze, ale hloupě odpověděla, neví o čem mluví. Originál anglický potisk na pračce nesedí s diplejem (zkoušel jsem všechny jazyky) a ani nesedí krytka v českém jazyce (ten je totožný s anglickým). Mě k pračce přišli krytky s jazykovými varinatami jako ruština, polština, arabština a světe div se, tyto popisy sedí s displejem. Takže si myslím, že máme na reklamaci právo a já ji budu uplatňovat a případně žádat slevu z ceny, protože dát 20 000 Kč za spotřebič, který při provozu mate obsluhu je pro výrobce pěkná ostuda. Perlička na tom je, že prodejci českou krytku dávají jako bonus k pračce. Řešením je tam dát polskou a je vystaráno, jenže v dobré víře tam dáte českou a sundat již nejde - při použití hodně hrubé síly by jistě šlo, ale nechci poškodit vskutku elegantní stroj. Dále jak výše zákaznice Vendula B. upozorňuje i letáky, fota, ale přímo dodaná manuál s pračkou je také špatný - asi bude v Siemensu někdo nezaměstnaný.


    • Petr D.

      31. ledna 2013 - Petr D.

      Je to k neuvěření, já pračku kupoval v prosinci 2011 a anglické popisky voliče se shodují s českým textem na displeji. V té době jsem k pračce nedostal žádné alternativní popisky. Vypadá to, že nějaký šikovný programátor někde udělal chybu... Asi bych se obrátil na výrobce případně autorizovaný servis.


    • Karel P.

      1. února 2013 - Karel P.

      Musím si posypat popel na hlavu a omluvit se. Originál anglický popis přímo na pračce sedí s diplejem!!! Více níže - provedl jsem šetření a popíši kde je pravděpodobně problém.
      Dále - KRYTKA LZE SUNDAT bez jakéhokoliv poškození - stačí povolit zadní dva šrouby pro horní desku pračky a desku odejmout a krytka pak lze vycvaknout ven.
      Níže Popis problému s nesouladem mezi krytkou a diplejem.
      Zjistil jsem , že pro model této pračky "WM16S890EU" existují pravděpodobně 3 varinaty s různými funkcemi otočného ovladače. Nevím zda jsou všechny dostupné v ČR, ale DOPRUČUJI všem novým kupujícím a mám ověřené, aby zkontrolovaly mimo originální balení dodaný od prodejce český manuál a krytku s popisky. Originál krytky s originálními manuály se shodují k danému typu ovládání, ale české varinaty nemusí.
      POROVNEJTE popisky programů a uvidíte zda sedí nebo ne - chyba není ve výrobku, ale v prodejci, který vám dodal špatný manuál a krytku k danému typu pračky. Problém je v tom, že na všem je shodně uveden model WM16S890EU a při prodeji to nerozená možná ani prodejce. Možná je to problém přímo výrobce, že má takto špatně označené a prodejce adekvátně neinformoval.
      Zjištěné rozdíly na voliči programů uvedu příkladem tří pozic popisek, dle kterých lze ihned rozpoznat. Pozice uvádím dle minutové ručičky hodin.
      Varianty praček
      1) 0:30 "empty" 0:35 "super15" 0:40 "outdoor" (moje pračka)
      2) 0:30 "super15" 0:35 "outdoor" 0:40 "košile" (moje krytka v češtině)
      3) 0:30 "empty" 0:35 "memory" 0:40 "super15" (z reklamního prospektu k pračce)
      Takže před nasazením krytky dobře POROVNAT a ne jako já že jsem na to mrknul je to OK a cvak a pak píšu blbosti.
      Dále jsem zkotroloval typ na vnitřním víku pračky, kde za modelem WM16S890EUmám uvedeno "/23" a možná, že tohle definuje přesně typ - jenže to se nikde nedozvíte.
      Závěrem pračka je elegantní, tichá a výborně řemeslně zpracovaná. Dávkovací systém je bezva krok vpřed.


    • Karel.P

      25. března 2013 - Karel.P

      Prodejce pračky dodal správnou krytku a čeština na displeji a popisu polohy ovladače sedí - hurá nyní maximální spokojenost.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.