Poradna Samsung WW80M644OPW

Autor: Registrovaný uživatel | Vloženo: 19.12.2019 000 18:54 | Témata: Poradna Samsung WW80M644OPW

Registrovaný uživatel

Registrovaný uživatel

Příliš velká délka pracího programu BAVLNA

Dobrý večer.

Před půl rokem jsem pořídil tuto pračku a pral v ní asi 10 x, vždy jsem použil program BAVLNA, bez dalších přídavných funkcí - automaticky se nastavilo 40°C, 2 x máchání, 1400 otáček (s výjimkou prvního praní - 15 minutový program bez prádla).
U prvních 5 ti praní trval cyklus okolo 1 hodiny. Od šestého praní stejný prací program trvá 2,5 - 3,5 hodiny. Upozorňuji, že náplň je vždy stejná zhruba 6 kg suchého prádla (pračka by měla zvládnout 8 kg). Zdá se mi, že problém je s vestavěnou váhou. Při spuštění programu časovač vždy ukazuje 1 hod. 4 min, poté probíhá odpočet do 59 minut, ale symbol váhy zhasne až dlouho po napouštění vody, ale v té době už ukazuje délka praní přes 3 hodiny.

Po telefonátu na zákaznickou linku jsem spustil nové kalibrování váhy. (Vypnout a zapnou pračku, 3 vteřiny přidržet tlačítka Temp. a End+ a po zobrazení CB na displeji spustit tlačítkem Hold to Start. Pračka pár minut otáčela bubnem, poté zobrazila na displeji 0 a vypnula se.)

Bohužel i poté se opakoval stejný scénář.
Po naplnění bubnu asi do 2/3 a zapnutí programu BAVLNA pračka ukazovala dobu praní 1 hod. 4 minuty, poté následoval odpočet až do 58 min. do konce praní, napuštění vody, změna údaje na 2 hodiny 57 minut a zhasnutí ukazatele váhy. Dle stopek na telefonu trvalo praní něco málo přes 3 hodiny.
Prosím přítomné majitele této pračky o laskavé sdělení doby praní při použití programu BAVLNA, rovněž poprosím o sdělení údaje o množství prádla. Návod u tohoto programu říká, že délka programu závisí na množství náplně, ale 3 hodiny jsou opravdu moc, i s ohledem na prvních 5 praní, kdy doba byla třetinová a objem prádla byl stejný.

Předem děkuji za pomoc, i za případnou radu, kde udělali soudruzi z NDR chybu.

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.