Poradna Pračky


Autor: | Vloženo: 11.06.2013 000 10:31 | Témata: Poradna Pračky

Jakou vybrat pračku?

Dobrý den, po 15 letech se mi rozbila pračka. Nyní si vybírám novou s předním plněním. Váhám mezi značkou Elektrolux a Beko.Poradíte mi, která je lepší?

  • Jan

    Jan

    12. června 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Elektrolux a Beko dnes patří mezi tzv. evropské výrobce domácích spotřebičů (evropský = výrobní závody po celé Evropě). V praxi to zn., že různé typy praček od jednoho výrobce se vyrábí v různých zemích a není tedy jisté, ze které země (zpravidla východoevropské, nebo i asijské) daný výrobek přistane u Vás doma. Z hlediska technologiií a kvality se jedná o výrobky přibližně stejné úrovně a jako u většiny značek záleží na štěstí, jaký výrobek se Vám zrovna dostane "do ruky". Nicméně ELEKTROLUX je původem tradiční švédská firma, která ještě před II. světovou válkou proslula zejména výrobou velmi kvalitních vysavačů, po té chladniček a dalších spotřebičů. I když dnes je situace poněkud jiná (je součástí italské společnosti ZANUSSI), sázel bych spíše na tradici a větší zkušenosti firmy Elektrolux. Zejména pokud se rozhodnete koupit pračku v úzkém provedení (slim), které jsou obecně náročnější na kvalitu a přesnost výroby, byla by osobně moje volba celkem jasná a též bych se přikláněl spíše ke zn. ELEKTROLUX.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.