Poradna Pračky


Autor: | Vloženo: 15.10.2012 000 02:04 | Témata: Poradna Pračky

Prosím o názor na pračky PHILCO, děkuji.

A ještě prosím o radu kterou Bosch a jaké jsou v nich rozdíly? Bosch WAQ 2446KBY
Bosch WAQ 20460 BY
Bosch WAE 28465BY
Děkuji I.

  • Daniel

    Daniel

    27. října 2012

    Kdysi to byly kvalitně provedené pračky s dlouhou životností. To co se dneska prodává pod značkou Philco nemá nic společného s původníma výrobkama a kvalita tomu bude i odpovídat.... Made in China....

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Ivona

      28. října 2012 - Ivona

      Díky


  • Lukáš

    Lukáš

    4. listopadu 2012

    Dobrý den,
    na značku Philco prosím zapomeňte. Rozdíl mezi Bračkami Bosch není tak veliký. Jelikož mám osvědčenou znakču AEG, tak tu Vám mohu doporučit, protože je oproti modelům Bosch je lepší v účinnosti praní i menší hlučnost a spotřebou. Doporučuji AEG 72850 a 74850.

    Zdraví

    Lukáš

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • luk.

      6. prosince 2012 - luk.

      No já doporučuju si o pračkách něco nastudovat popř. jestli nevíte co je v pračkách uvnitř za použité materiály sem nepsat vůbec nic... Aeg je oproti Boschi tichá to máte pravdu ale tím to taky končí...použité materiály a zpracování je tragédie.... A je spousta lepších praček a lépe zpracovaných než 74850 nebo 72850....


    • Lukáš

      6. prosince 2012 - Lukáš

      Dobrý den, v rodině jsme měli již několik značek AEG, Bosch, Candy, Ardo, Philco takže mohu posoudit, jak každá pračka pere a jak má kvalitní zpracování a jak se projevuje i po 14 letech. Mohu říct, že nejhorší vůbec je právě značka Bosch, která byla tři krát opravovaná v záruce, vadná ložiska za 6.000 Kč, uvolněné kontakty a prosakování těsnění. Po osmi letech nedokázala ani odstředit.

      Nastudoval jsem si je prakticky a to doporučuji i Vám. Použité materiály jsem viděl u AEG 72850 i 74850 a musím říct, že se jedná o velice povedené modely. Mám ji 5 rokem a mamka 4 rokem. Dobře vyperou a nejsou hlučné.

      Píši ze svých zkušeností a budu psát i dál, k tomu je heuréka určená. Když více uživatelů bude mít stejný názor, tak si budoucí zákazník může udělat názor a rozhodnout, jestli si jej koupí či ne.

      Vy jste asi expert, já jsem pouze spotřebitel a tím zůstanu.

      Zdraví

      Lukáš


    • Dan

      6. prosince 2012 - Dan

      Zdravím, no on není Bosch jako Bosch, vadný kus se najde téměř u každé značky, AEG dobrá ale s ka¨valitou šli za poslední roku dolů, uvažte že plastová řemenice je vážně úlet, osobně jsem viděl i vanu na odpis u necelé 3 roky staré AEG-electrolux.. ale jak říkám mohlo jít o vadný kus, jinak se značkou Bosch taky vesměs pozitivní zkušenosti, používaly invertorové motory už v devadesátých letech a byly tišší než dnešní Bosche, těžko říct proč od těchto motorů ustoupili, jinak držtě se, každý názor je tady ku prospěchu budoucích uživatelů.
      S pozdravem Dan


    • Lukáš

      6. prosince 2012 - Lukáš

      Dobrý večer, tohle byla automatická pračka Bosch za 21.000 Kč extra klasse a byla to skutečně hrůza. Je záležitostí asi kusu.

      U AEG se skutečně používají plastové řemenice, ale tomu mohu důvěřovat stejně jako kovovým odlitkům. Některé plasty mají vlastnosti kovů. Je to asi tak, jak dříve byly hodně kritizovány vany z plastu a nyní je to něco samozřejmého. Ale každý si udělá svůj vlastní názor.

      Bosch stejně jako Siemens se během pár let hodně dostali nahoru nejen kvalitou ale i cenou. Velice kvalitní pračka se pohybuje okolo 20000 až 26000 Kč, což je jako Miele. Bosch vlastní Siemens, který má vyšší kvalitu než samotná Boschka, což mi připadá trochu legrační.

      Invertorové motory se teď staly novinkou na německém trhu s I-Dos systémem. Hodně v reklamách to můžete vidět, ale je to potom o ceně.

      Trochu mě mrzí, že do ČR se dostávají pouze výrobky z nižšší třídy. Stačí zadat české a německé stránky Bosch a Siemens. I když porovnávám dva stejné typy, tak zjišťuji, že třeba německý model je o 1 dB méně hlučný. Trošku mi připadá, že německý trh dostává lepší výrobky než český, ale je to můj názor.

      AEG značka se vyrábí v Itálii a kvalita se někde zlepšila a někde zhoršila. 87480 FL mě trošku zklamala ne designem, ale časovým ukazatelem, který ukáže čas a ten stejný čas ukazuje třeba 10 minut a potom skočí na nulu. To mi vadí stejně jako volnější knoflík programátoru. Když se zastaví program s plnou nádrží, tak dvířka můžete otevřít a voda vyteče. Napsal jsem na německé zastoupení a upozornil na tyto vady u nové řady.

      Proto jsem doporučil 72850 a 74850, ty jsou velice zdařilé a podle mého názoru nemají chybu. Opět je to pouze můj názor a nikoho nechci přesvědčit. Mně se jen nelíbí, když mi luk píše, že bych si měl nastudovat automatické pračky a nepsat radši, což mi připadá hodně divné. Po svých zkušenostech s tolika automatkami, mám co psát a to z praxe.




    • Dan

      6. prosince 2012 - Dan

      Ano v tomhle s váma 100% souhlasím, Bosch opravdu jednu dobu vyráběl hrůzy které špatně máchali a nav¨íc jejich kvalita u nás byla opravdu špatná. Oproti tomu model z roku 1997 wfk měl invertorový motor a pral velice dobře lae jeho cena se v té době pohybovala hodně přes 20000tis Kč. a vím že tato pračka slouží bez jediné poruchy majitelce do teď, kvalita ložisek a tlumičů byla v té době úplně někde jinde, navíc když tato pračka má 1550ot/min. Z toho co tady kdo napíše si nic nedělejte radíte myslím celkem že rozumě, na rozdíl od některých přímo prodejců, co tady napíšou opravdu bludy... jako, že někdo potřebuje přístroj který projde dveřma 59,5 cm a oni mu doporučí např pračku která je hluboká skoro 65cm.... no děs.
      Jinak mám taky AEG 74850a a doteď naprostá spokojenost, sestra má řadu 64.... a pračka taky funguje již 6tým rokem bez jediné poruchy.


    • Dan

      6. prosince 2012 - Dan

      oprava pračka s invertorem byla BOSCH WFP 33..? a né WFK, když tak koukněte třeba na youtube... tam je myslím nějaké video, ten chod je opravdu neskutečně tichý...

      S pozdravem Danek


    • Lukáš

      6. prosince 2012 - Lukáš

      Měl jsem období, které trvalo tři roky. Ať jsem koupil cokoliv, tak se to rozbilo, měl jsem z toho nervy a spoustu starostí a papírování. Reklamace mi zaplnily jeden tlustý šanon. Nejvíce mě vytrestala značka Whirlpool a její automatka, kterou jsem vrátil po třech měsících dohadování. Rozhodnul jsem se zapojit do hodnocení na heuréce a napsat recenzi na každý výrobek, který jsem koupil nebo vybral pro své příbuzné nebo známé. Myslím si, že je to dobře. Možná, že se dostaneme na stejnou úroveň jako v Německu nebo v Británii, ve které dobré jméno má větší váhu než samotný výrobek.

      Přeji krásný večer

      S pozdravem

      Lukáš


    • Lukáš

      6. prosince 2012 - Lukáš


      Ano, máte pravdu WFP 2471, velice tichá.

      http://www.youtube.com...


    • Dan

      6. prosince 2012 - Dan

      ano přesně tak...recenze hlavně objektivní recenze jsou důležité...né co napíše výrobce...
      No i když co tady čtu tak se pějí chvalospěvy na LG 14...Q... to mě celkem rozčarovalo...protože tenhle výrobek je v prodeji relativně krátce. No a to údajné první místo v D-testu taky nějak nemůžu pochopit, hlavně by mě zajímalo jestli tam taky nasimulovali 10letý provoz... jestli ten test neudělali tak nějak no po česku.. :-)
      Co jsem četl v německém Stifftung warren testu tak pračky Lg žádná sláva.... Hlavně letos teda né.... hlavně jeden typ se sušičkou dopadla dost otřesně oproti jiným značkám.
      Jinak o LG si myslím teda své...krabici co bliká jako vánoční stromek a tváří se jako luxusní zboží bych teda nechtěl. V USA třeba LG a Samsung co jsem četl sotva přežijou záruční dobu....


    • Lukáš

      6. prosince 2012 - Lukáš

      LG a Samsung hodně investují do reklam, ale výrobky nemají vůbec domyšlené do konce. Klepající zásobník na prášek, viděl jsem po dlouhé době automatickou pračku LG jak skáče. Ohřev vody také nic moc, dlouho to trvá a ještě se nedocílí požadované teploty. Nejhorší jsou ložiska a hřídel, ta se mění po záruce. Samsung Eco buble, tu automatku bych chtěl vidět, jak pracuje při velmi tvrdé vodě, jestli by se jí ty dírky v bubnu neucpali. :) Kolega se mě ptal, co říkám na značku LG, tak jsem mu poslal pár odkazů youtube od nespokojených zákazníků. Konstrukční vylepšení bude trvat nějakou dobu, jestli to nepřetlučou novou super technologií a novými problémy. Lituji spotřebitele, kteří takovou pračku koupili. Zlatá valcha s jelenem. :) :) To AEG, BOSCH, SIEMENS, MIELE jsou z řad Ferrari. Na D-TEST si dávám pozor od té doby, co jsem si koupil vrtačku podle jejich hodnocení. Většinou srovnávám na idealo.de, tam jsou různé testy i Stifftung a k tomu hodnocení spotřebitelů.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.