Poradna Pračky


Autor: | Vloženo: 14.11.2009 000 13:11 | Témata: Poradna Pračky

Co znamená F-08 u pračky indesit

Dobrý den -objevuje se na displeji chyba F-008-pračka nejspíš neprovádí máchání,neb máchadlo zůstává .Děkuji za odpověď

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    22. listopadu 2009

    Dobrý den Jano, měl jsem u pračky indesit WIE 127 ten samý problém. Volal jsem autorizovanému technikovi a ten mi hned po telefonu sdělil, že přijede s novýn čerpadlem a bude po mě chtít s prací cca 4000,-. To, že je pračka v záruce ho nezajímalo a řekl mi, že na tuto závadu se záruka nevztahuje. Nicméně jsem ho odmítl, vyhrnul rukávy a šel jsem na to. Na straně dvířek je vpravo dole pod krytem vypouštění čerpadla (u tohoto typu pračky). Vyšrouboval jsem zátku a vypadla pětikoruna, manželka se asi snažila vyprat nějaké špinavé peníze. Po zadělání krytky výpustě chyba nezmizela.Tak jsem sundal zadní kryt pračky a vypojil z řídící jednotky(vlevo dole na zadní straně) svorkovnici, do které vedou dva červené dráty z čerpadla. Takhle vypojené jsem to nechal a zapojil jsem pračku do zásuvky, asi po deseti vteřinách jsem vytáhl šňůru ze zásuvky a zapojil svorkovnici zpět na své místo.Už 14 dní pračka pere bez problému a vše je OK. Chci Vás jenom upozornit, že je to dost neodborný zásah a je jen na Vás jak to uděláte, ovšem já jsem takhle ušetřil dost peněz a nikdo mi nemůže dokázat(v případě další poruchy), že jsem se do pračky díval. Mnoho zdaru a čistého prádla.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (27)
    • Ne (7)
    • Anonymní uživatel

      4. ledna 2010 - Anonymní uživatel

      4.ledna.2010 Dobrý den Tomáši mám taky pračku indesit WIE 127 ten samý problém,vypadla jen šedivá koruna.Vše jsme opakovali podle Vašeho nápadu,ale po zapojení F-08 pořád problikává,asi mám jiný problém děkuji za radu


    • Anonymní uživatel

      5. února 2010 - Anonymní uživatel

      Podle návodu jsem provedl opravu, v čerpadle byla sponka do vlasů a jede to. S řídící jednotkou jsme nemuseli dělat nic. Paráda dík.


    • Anonymní uživatel

      11. dubna 2010 - Anonymní uživatel

      Dobrý den Tomáši . I já Vám děkuji za odpověď ,ne,že by mi postup opravy pomohl,ale pravdou je,že jste mě pobavil. \mě opravář řekl v podstatě to samé-až na cenu-u nás 4800,-.Tak jsem pračku darovala sousedovi kutilovi at zkusí váš postup a pokud nevyhoří at si ji nechá. Každopádně děkuji za vaši reakci -odpověd s n ávodem . Hezký den a mnoho zdaru při dalších opravách.


    • Anonymní uživatel

      7. června 2010 - Anonymní uživatel

      F08 vadné topné těleso
      F06 vadné uhlíky v motoru nebo motor
      F05 vadný snímač teploty umístěný v topném tělese


    • Anonymní uživatel

      7. června 2010 - Anonymní uživatel

      Whirpool AWE 7316


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.