Poradna MIELE WTW870 WPM

Autor: David TB | Vloženo: 08.02.2022 000 23:06 | Témata: Poradna MIELE WTW870 WPM

David TB

David TB

Hmotnost prádla u jednotlivých programů

Dobrý den.
V návodu pračky se uvádí u mnoha programů konkrétní maximální hmotnost prádla (třeba 2-3 kg). Znamená to, že když použiji větší hmotnost prádla v daném programu, který v návodu uvádí max. hmotnost 3 kg, pračka se nerozběhne a program se nespustí? Co to vlastně znamená ta max. hmotnost prádla, většinou se pohybující kolem 3 kg v mnoha programech praní? Děkuji

  • Heureka.cz

    Heureka.cz

    9. února 2022

    Dobrý den,

    děkujeme za dotaz. Doporučená maximální hmotnost je uvedena u každého programu proto, protože jednotlivé programy mohou prát např. na různé otáčky. Při přeplnění bubnu pak může dojít k jeho poškození. Každý materiál jinak nasává vodu a tím se při praní mění i jeho váha. Víc viz. článek https://washerhouse.com....

    S přáním pěkného dne,
    tým Heureka.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (1)
    • David TB

      11. února 2022 - David TB

      Dobrý den. Děkuji za odpověď, avšak nezlobte se, ale moc to nedává logiku.
      Miele tato pračka se sušičkou má například program, kde lze naplnit buben až na 9 kg prádla a program sám o sobě ždímá až na 1600 otáček/min.
      Poté Vaše odpověď opravdu nedává moc logiku. Tato pračka se sušičkou disponuje mnoha programy, u kterých lze naplnit pračku až na 9 kg a ždímat při otáčkách na 1600 otáček/min. Ověřit si to můžete na str. 112 v přiloženém manuálu.
      Logicky, když buben zvládne až 9 kg při 1600 otáček/minutu, je pak nelogické, proč by měl být poškozen při naplnění bubnu pouze 2 kilogramy prádla při otáčkách nižších.
      Moc jste mi tedy neporadili a obrátím se raději přímo na Miele. Děkuji s pozdravem DB


    • David TB

      11. února 2022 - David TB

      Dobrý den.
      Přesně jak jsem předpokládal, Vaše odpověď, ač jste mi chtěli poradit, nebyla logická a předpokládal jsem správně.
      Dle Miele to není vůbec tím, jak říkáte. Pračka na jednotlivé programy samozřejmě zvládne vyprat i větší hmotnost prádla, je to čistě pouze dopourčení pro to, aby výsledky praní pro jednotlivý program a jednotlivý druhý prádla byl co nejlepší a vzhledem k materiálu i nejšetrnější. Tzn. například naplnit pračku na 9 kg vlněnými svetry samozřejmě lze, ale výsledek praní a obecně šetrnost k vlněným svetrům nebude vůbec v pořádku a po pár praních si svetry zničím. Ale pračka nemá limitováno, kolik max. hmotnost prádla v jednotl. programech mohu použít bez ohledu na to, zda by byl buben, dle Vašeho mínění, poškozen.
      Maximální váha je uvedena hlavně z důvodu doporučení výsledků praní a také vzhledem k šetrnosti k jednotlivým tkaninám. Tzn. košile také lze prát na 9 kg, ale doporučují max. na 3 kg - aby nebyly pokrčené, a samozřejmě aby po pár vypráních nebyly k vyhození.

      Vaše rada ohledně poškození bubnu při případném naplnění nad doporučené max. množství prádla, se tedy nezakládá na pravdě a obecně nebyla správná, zpětně na to reaguji, abyste to věděli jak vy, tak případně jiní lidé, kteří o pračku se sušičkou projeví zájem a bude je zajímat stejná otázka. Takže tady máte odpověď ode mne, tlumočím podrobněji informace přímo od pracovníků Miele.

      S pozdravem
      DTB


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.