Poradna Fagor FT-4136S

Autor: | Vloženo: 06.09.2012 000 01:28 | Témata: Poradna Fagor FT-4136S

Spotřeba vody při sušení?

Nechápu proč se uvádí spotřeba vody při praní 54 l a při praní +sušení 110 l? Může mi někdo odpovědět - na co se potřebuje voda při sušení prádla??? Děkuji

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    6. září 2012

    Uváděná spotřeba vody při sušení, která je přibližně 110l, je uváděna pro maximální možnou dobu sušení, což je nějakých 180min sušení. Optimální doba sušení je ale zhruba kolem 60 min (prádlo není tolik přesušené a dá se rozumně žehlit).

    Sušení u pračko-sušek funguje na principu cirkulace horkého vzduchu v uzavřeném okruhu a kondenzací vodní páry za pomocí vstřikování studené vody.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jana

      6. září 2012 - Jana

      Můžete mi tedy prosím napsat kolik vody se přibližně spotřebuje při sušení cca 60 minut? A jestli je max. spotřeba 110 l pouze na sušení nebo na praní+sušení? Vy píšete "při sušení" a prodejci píší v techn. údajích "praní +sušení". Ještě by mě zajímalo, jestli voda ze sušky vytéká sama např.odtokovou hadicí nebo stéká do nějaké kondenzační nádoby a po sušení se musí vylít? Nedovedu si představit, že bych po každém sušení vylévala desítky litrů vody.... Mám zkušenosti s profi suškami v prádelně a ty fungují na trochu jiném principu, proto mě zajímá, jak je to s tou vodou??? Děkuji za odpověď


    • Anonymní uživatel

      7. září 2012 - Anonymní uživatel

      Omlouvám se za špatné vyjádření. Údaj 110l vody platí pro celý průběh praní vč. sušení (spotřeba je založena na výsledcích normalizované zkoušky - program praní "bavlna 60°C" a sušení o délce 180min). Během samostatného praní, pračka spotřebuje přibližně 54l vody a na sušení o délce 60 min je zapotřebí přibližně 18l vody.

      Kondenzační nádoby se používají u samostatných sušiček. U pračko-sušek je voda během sušení v pravidelných intervalech automaticky vypouštěna přes odtokovou hadici.


    • Jana

      7. září 2012 - Jana

      Děkuji za odpověď. Budu o nákupu vážně uvažovat.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.