Poradna AEG Lavamat 76275FL

Autor: | Vloženo: 31.12.2014 000 14:54 | Témata: Poradna AEG Lavamat 76275FL

Nová pračky-stále odstředění

Dobrý den, včera jsem koupila tuto pračku AEG Lavamat 76275FL. Již od prvního zapnutí do el.energie nám pračka neustále odstředuje - žádná voda již v pracce byt nemůže. Nespustí se žádný prací program - dá se nastavit, ale během minuty na displeji přeskočí na odstředení a je konec. Nic pračka nedělá. Na lince servisu nám řekli, že se pri přepravě někam dostala voda a at jí odčerpáme a nehcáme vyschnout. To však vůbec nepomáhá. Nestalo se vám to taky někomu?

  • miramal

    miramal

    25. ledna 2015

    Dobrý den, včera 24.1.2015 jsme také zakoupily pračku AEG L76275FL která nám byla dovezena prodejcem a stejně jako ve Vašem případě vykazuje shodné nefunkční vlastnosti.

    Po rozbalení a odstranění krycí fólie a ochranného přepravního materiálu, byla pod nimi trocha vody na horní části pračky, bylo nutno vytřít hadrem. Další překvapení čekalo po otevření bubnu, igelitový sáček s návodem k použití otevřen a záruční list z něj vyjmut, zmuchlán, mokrý a plesniví "nevyplněn".

    Pračku jsme nechali otevřenou na 26h pozvolně vyschnout v koupelně při otevřeném okně a zapnutém topení. Ani to nepomohlo!
    "Je známo, že pračky jdou, už z výroby po zkoušce funkčnosti s trochou vody vně vany, která je společně s bubnem uzavřeným prostorem, ze kterého se voda může pokud vím dostat, jsou-li dvířka a vypouštěcí ventil uzavřeny, jen přes dávkovač pracího prostředku a vypouštěcí hadici, ale to jen v případě, že pračka byla položena boky na zem. Přesun v náklonu by tak vadit neměl."

    Jsem přesvědčen, že v důsledku špatného skladování, ať už u výrobce či prodejce, došlo k zatečení či kondenzaci vody mezi fólií a ochranným přepravním materiálem a horní deskou pračky. Na základě čehož došlo k protečení vody do elektroniky ovládacího panelu a k oxidaci a zkratování obvodů.
    Elektronika ovládacího panelu spolu s motorem jsou nejdražší komponenty pračky!

    Jsem tedy zvědav, jak se k tomuto problému postaví prodejce (nebudu zde zatím uvádět) či výrobce.

    Máte-li podobné zkušenosti, podělte se.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • miramal

      30. ledna 2015 - miramal

      Pračka i peníze vráceny, ale ty nervy :-(


    • Udo

      16. února 2015 - Udo

      Prosím buďte tak solidární a prozraďte nám, který z prodejců pračku špatně skladoval? Abychom se sami vyvarovali případných nepříjemností. Děkuji.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.