Poradna Amica AWSN 10LCD

Autor: | Vloženo: 20.08.2012 000 11:51 | Témata: Poradna Amica AWSN 10LCD

Při odšroub. filtru po ukonč. praní, vytekla voda

Již po několikáté se mi stalo, že po ukončení programu jsem chtěla vyčistit filtr. Při jeho odšroubování se vyvalila na podlahu voda. Asi zbytková - cca 200 ml. Když jsem pračku nahnula čelem dopředu, tak ještě trochu vody vyteklo. Co dělat? Přece nemůže v části, kde se filtr nachází, zůstávat tolik vody, i když bych filtr odšroubovala až po cca 10. či 20. praní. Po celou dobu až do následného praní by tam voda stála. Ještě poznámka - filtr byl pokaždé čistý, tedy nezanesen nečistotou. Jsem pedant, potrpím si na čistotu a pořádek, proto chci vidět, jak vypadá filtr po " každém" praní. Vypouštěcí hadici mám v úrovni 60cm od podlahy.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    20. srpna 2012

    Dobrý den,
    toto je zcela normální, při vyjmutí filtru vždy vyteče zbytek vody, který v něm je :-)

    http://www.oscom.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Dagmar Koulová

      20. srpna 2012 - Dagmar Koulová

      Je mi jasné, že vždy zbytek vody vyteče, v tomto případě se mi zdá, že vody je příliš a hlavně - není ji možno do čeho zachytit, aby se nerozlila po podlaze. Kryt filtru je příliš malý a mělký, než aby všechnu zbývající vodu zachytil. Navíc je hodně nízko u spodního okraje pračky a nelze již pod něj vložit jakoukoli nádobu, resp. ani nějaký tácek, abych si neznečistila podlahu a vodu zachytila. Když podložím hadrem, zachytí vodu jen zčásti a podlaha je stejně mokrá. Předtím jsem měla pračku, která měla spodní kryt přes celou šíři pračky (nedělený), který se odklopil a po vyjmutí filtru přebytečná voda vytekla a zachytila se do tohoto krytu, přičemž na podlahu nevytekla ani kapka. Mimochodem, vody bylo jen trošku. Nechápu, proč je u mnohých praček, (ne však u všech značek), spodní část dělená a kryt filtru malý, mělký a příliš nízko u podlahy. Tím vzniká pro hospodyňky práce navíc s odstraňováním zbytkové vody, nehledě na to, že může dojít časem k poškození podlahy, pokud tato není z dlažby.


    • Juandev

      16. září 2012 - Juandev

      Ano, má stejný problém a zrovna zkoumám proč vzniká. Je to nepříjemné, ale já jsem onehdy při otvírání filtru vsál houbičkou z podlahy půl lavoru vody - to mě připadá jako dost velké množství. A je tu stejný problém - jak dostát požadavku čištění filtru po každých 20 praních a nestrávit 2 hodiny uklízením těžko přístupného místa a nevytopit sousedy. Budu to dále, řešit. Takto to nemůže fungovat. Zde jsou moje poznámky: http://cs.wikiversity.org...


    • Juandev

      16. listopadu 2012 - Juandev

      Jinak mě to normální nepřipadá, že z pračky vyteče pod ní (kde se to nedá vytřít) mraky vody. Ta pračka by před ukončením programu měla tu vodu odčerpat a nechat filtr v suchém stavu. Nebo by měla mít zachycovač vody.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.